Le Coq de La France A.O.C

Modern Bordeaux!

119 kr

Köp på Systembolaget

Josigt, modernt & energiskt vin från Bordeaux

- Eva Weckström Maj 2024

Le Coq de La France A.O.C

Le Coq är ett förföriskt josigt och fruktigt vin som verkligen tar plats och gör intryck. Missa inte chansen att uppleva detta spännande nya tillskott till vinvärlden!

Finns nu att beställa på Systembolaget för 119 kr

Vinets eleganta och fruktiga toner går utmärkt ihop med denna varma årstids festliga rätter på grillen. Servera till läckra rätter som grillad spetskål från med misosmör, eller grillade lammracks med krämig parmesanpotatis och färska örter från trädgården.

Lättdrucket, livligt och elegant med en harmonisk blandning av kryddor, vanilj och saftiga frukter. Le Coq är verkligen ett vin som harmoniskt blandar Bordeaux-traditionen med inslag av modern djärvhet. Det bjuder på en josig, silkeslen textur och en kraftfull, lång eftersmak – perfekt balanserat.

Bordeaux-blandning
Fyra blå druvor står i rampljuset här. Merlot ger en härligt tillgänglig fruktighet, Cabernet Sauvignon ger vinet kraft och ryggrad och till sist en skvätt Malbec och Cabernet Franc för krydda och fräschör.  

Vart kommer namnet ”Le Coq” ifrån?
Frankrikes nationalsymbol har sedan tidigt 1800-tal varit en tupp på grund av en historisk koppling till gallierna och språket, där ”gallus” betydde både ”gallier” och ”tupp”. Tuppen kom att symbolisera mod och tapperhet, och under franska revolutionen blev den en stark symbol för nationen. Strax före skörden 2010 invigde Château La France den monumentala skulpturen ”Le Coq”, som nu stolt reser sig mitt i hjärtat av vingården och är synlig från mils avstånd.

Vinhuset Château La France.
Sedan 1625 sträcker sig vinhuset Château La France sig över 90 hektar i ett och samma område på soliga ler- och grusiga kullar på högra stranden av Garonne, mellan Bordeaux och Saint-Émilion.

“Josigt, modernt & energiskt vin från Bordeaux”
-Eva Weckström Maj 2024

“Ger goda klunkar”
-Jens Frithiofsson/Hello Winelovers Maj 2024

“Urfranskt glas rött som tar för sig till sommarens grillkalas!”
-Hello Winelovers Maj 2024

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 70376
Pris 119 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13 %
Sockerhalt 0,3 g/l
Druvor Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Malbec, Merlot
Producent Vinhuset Château La France
Importör Morningstar Brands

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer

Viner som liknar Le Coq de La France A.O.C