Tina Piemonte Barbera

109 kr

Köp på Systembolaget

Jag älskar det folkliga i denna druva. Inget knussel – bara fruktig, häftigt örtig och jättegod till pizza och ragu Bolognese. Om barberadruvan hade haft hår skulle det varit rosa.

- Tina Nordström

Tina Piemonte Barbera

Nu snackar vi Piemonte, folkets druva och smakglädje från Italien. Matinspiratören Tina Nordström är aktuell med ännu en guldvinnare (Gilbert & Gaillard, 2022) i sin serie av matvänliga viner. Det är en charmigt kaxig, hundraprocentig barbera från den kanske trendigaste vinregionen just nu, Piemonte.

”BRA KÖP!”
Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen 2022

I Piemonte är den känd som folkets druva – spikrak frukt, fin örtighet och syra med bra bett gör att just barberadruvan passar som handen i handsken till pizza och ragu bolognese men även en vardagsklassiker som pannbiff med krämiga champinjoner. Tinas barbera är ursprungstypisk och står ut med smaker av mörka bär, örter, och en mjuk, lätt ton av fat. Dessutom har vinet en imponerande syra vilket bidrar ytterligare till balansen. Druvorna skördades för hand i mitten av september 2020 från vingårdar mellan de kända byarna Alba och Asti.

Tinas nya kokbok ”Käka gott månad för månad” är fullproppad med goda recept som gör det enkelt och kul att laga käk i säsong. När mat och dryck kombineras rätt så lyfter de varann till ren och skär njutning. Till Tina Piemonte Barbera rekommenderar vi till exempel Tinas pannbiffar som du kan läsa mer om genom att klicka på receptet!

Smakprofil
Sötma
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 57714
Pris 109 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13,5 %
Sockerhalt 0,5 g/l
Årgång 2020
Druvor Barbera
Producent Casa Vinironia
Importör Giertz Vinimport

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer