3 nyheter på Systembolagets hyllor
En smakresa till Toscana, upptäck Kaliforniens äldsta odlingar eller smaka på spännande Sydafrika. Vilken blir din nästa nyhet från vinhyllan?
Vin och svamp är en väl beprövad komination. Här är våra bästa tips att beakta när du väljer vin till svamp!
Vin och svamp är en ytterst välbeprövad kombination där de i samspelet kan lyfta måltiden till oanade höjder. Hur ni väljer att skapa i köket bestämmer också vinet.
Chenin blanc med bra syra eller en härlig champagne gör bra ifrån sig i sammanhanget. Men ett smörigt vin på druvan chardonnay är en klassisk och pålitlig följeslagare som speglar svampens smöriga toner.
Till en smarrig gryta med vilt och svamp eller en köttbit med svampsås gör ett aromatiskt vin bra ifrån sig. Välj en pinot noir som flirtar med svampens umami och speglar rotgrönsakernas djupa smaker som också brukar samlas i grytan.
What grows together goes together och tryffel kan vi bland annat hitta i Piemonte i norra Italien precis som den delikata druvan nebbiolo. En aromatisk druva som riktigt gifter sig med den umamismakande svampen tryffel.
En smakresa till Toscana, upptäck Kaliforniens äldsta odlingar eller smaka på spännande Sydafrika. Vilken blir din nästa nyhet från vinhyllan?
Fem viner som bjuder in till en smakresa genom Bordeauxs terroir och traditioner. Från vänstra till högra stranden och från…
Vad passar egentligen till avokadotoasten och omeletten? Vi guidar dig rätt!