Vin och Svamp

Vin och svamp är en väl beprövad komination. Här är våra bästa tips att beakta när du väljer vin till svamp!

vin till svamp (1)

Vin och svamp är en ytterst välbeprövad kombination där de i samspelet kan lyfta måltiden till oanade höjder. Hur ni väljer att skapa i köket bestämmer också vinet. Smörsteks svampen hugger ni ett smörigt vin på typ Chardonnay eller fetare Chenin med bra syra. Trampar vi in i mustigt, vilt och jordigt är det alltid bra att ha en vettigare Nebbiolo eller Pinot på armlängds avstånd – delikata viner med struktur att möta upp och harmoniera med svampens distinkta smaker och egenskaper. Börjar tallriken bli tung så snegla mot kraft. En syrastinn Champagne är esset i rockärmen!

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer