Vin och Svamp

Vin och svamp är en väl beprövad komination. Här är våra bästa tips att beakta när du väljer vin till svamp!

vin till svamp (1)

Vin och svamp är en ytterst välbeprövad kombination där de i samspelet kan lyfta måltiden till oanade höjder. Hur ni väljer att skapa i köket bestämmer också vinet.

Smörsteks svamp

Chenin blanc med bra syra eller en härlig champagne gör bra ifrån sig i sammanhanget. Men ett smörigt vin på druvan chardonnay är en klassisk och pålitlig följeslagare som speglar svampens smöriga toner.

Svamp & vilt

Till en smarrig gryta med vilt och svamp eller en köttbit med svampsås gör ett aromatiskt vin bra ifrån sig. Välj en pinot noir som flirtar med svampens umami och speglar rotgrönsakernas djupa smaker som också brukar samlas i grytan.

Tryffelpasta

What grows together goes together och tryffel kan vi bland annat hitta i Piemonte i norra Italien precis som den delikata druvan nebbiolo. En aromatisk druva som riktigt gifter sig med den umamismakande svampen tryffel.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Rosé bäst i test

Rosévin – bäst i test

Läs mer om årets bästa roséviner enligt vinexperterna och hitta din favorit!

Läs mer

Vad vet du om pinot noir?

Pinot noir-skolan

Silkeslent rött, krispigt rosé eller elegant champagne – pinot noir gör allt med finess. Lär dig varför denna druva är…

Läs mer

rött vin till hamburgare (1)

Rött vin till hamburgare

Få maträtter är så goda och uppskattade som en vällagad och saftig hamburgare. Här är våra bästa tips på rödvin…

Läs mer