
Rosévin – bäst i test
Läs mer om årets bästa roséviner enligt vinexperterna och hitta din favorit!
Vin och svamp är en väl beprövad komination. Här är våra bästa tips att beakta när du väljer vin till svamp!
Vin och svamp är en ytterst välbeprövad kombination där de i samspelet kan lyfta måltiden till oanade höjder. Hur ni väljer att skapa i köket bestämmer också vinet.
Chenin blanc med bra syra eller en härlig champagne gör bra ifrån sig i sammanhanget. Men ett smörigt vin på druvan chardonnay är en klassisk och pålitlig följeslagare som speglar svampens smöriga toner.
Till en smarrig gryta med vilt och svamp eller en köttbit med svampsås gör ett aromatiskt vin bra ifrån sig. Välj en pinot noir som flirtar med svampens umami och speglar rotgrönsakernas djupa smaker som också brukar samlas i grytan.
What grows together goes together och tryffel kan vi bland annat hitta i Piemonte i norra Italien precis som den delikata druvan nebbiolo. En aromatisk druva som riktigt gifter sig med den umamismakande svampen tryffel.
Läs mer om årets bästa roséviner enligt vinexperterna och hitta din favorit!
Silkeslent rött, krispigt rosé eller elegant champagne – pinot noir gör allt med finess. Lär dig varför denna druva är…
Få maträtter är så goda och uppskattade som en vällagad och saftig hamburgare. Här är våra bästa tips på rödvin…