Vin på halvflaska

En halvflaska är en fin guide i miniatyr när ni vill prova nya viner och bredda smakpreferenserna. Här är våra bästa vintips i liten flaska.

halvflaskor vintips (1)

Halvflaskor och småflaskor är utmärkta för det lilla hushållet eller den lilla middagen! Även om du lagar en trerättersmiddag för två personer där varje rätt kräver olika viner är halvflaskan ofta ett bra val då tre helflaskor kanske inte går åt. En halvflaska kan också vara ekonomiskt fördelaktig val om du vill prova dyrare viner till en mindre peng. Nedan listar vi några favoriter på halvflaska (375) ml och den mindre varianten på 200 ml.

Bestheim Pinot gris är ett smakrikt, fylligt och fruktigt vitt vin som är en riktigt bra vän till många typer av maträtter. Servera den med fördel till det asiatiska köket med umami och hetta, eller sommarens fisk och skaldjursrätter. En utmärkt följeslagare till våra svenska högtiders klassiska rätter!

En halvflaska rosa bubbel är aldrig fel att plocka fram när det finns tillfälle att fira. Perfekt att dela på två! Servera den som fördrink till salta snacks som chips eller jordgubbar med serranoskinka. Eller ta med den på picknicken till sällskap av en god sallad.

Populära Pizzolato erbjuder Sveriges mest sålda prosecco på mini-flaska. Passar till salta snacks eller som en uppfriskade partner till en ostig pizza.

Tips – Den lilla flaskan är också ett utmärkt val om du ska blanda ex Aperol Spritz och bara behöver en liten del bubbel!

Franska Charles de Fère bjuder på eleganta toner som passar utmärkt till säsongens skaldjur. Perfekt när du vill avnjuta ett glas bubbel eller att ta med på utflykten.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer