Vitt vin i matlagning

En skvätt vin i maten är ett gammalt vedertaget knep för att lyfta rättens smaker. Vinet bidrar framförallt med syra till din rätt vilket behövs för en balanserad maträtt. Här är våra bästa tips!

vitt vin i matlagning (1)

Krämiga såser

Ska du bjuda på skaldjur, krämiga såser eller vitvinsås? Då är friskt och fruktigt svaret.

Kallt ute – varmt inne

Är det dags för mustiga grytor och rätter med djupa smaker? Testa orangevin!

Vin i risotto?

Välj ett lätt och friskt vin i risotto eller som bas i vitvinssås.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Vad vet du om pinot noir?

Pinot noir-skolan

Silkeslent rött, krispigt rosé eller elegant champagne – pinot noir gör allt med finess. Lär dig varför denna druva är…

Läs mer

rött vin till hamburgare (1)

Rött vin till hamburgare

Få maträtter är så goda och uppskattade som en vällagad och saftig hamburgare. Här är våra bästa tips på rödvin…

Läs mer

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer