Vitt vin i matlagning

En skvätt vin i maten är ett gammalt vedertaget knep för att lyfta rättens smaker. Vinet bidrar framförallt med syra till din rätt vilket behövs för en balanserad maträtt. Men vilket vitvin ska man då använda i sin matlagning? Här är våra bästa tips!

vitt vin i matlagning (1)

Torrt, friskt och oekat vitt vin i maten

En balanserat rätt behöver som sagt syra, vilket en skvätt vin bidrar med om du väljer ett friskt och torrt vin utan så mycket fatkarraktär.

Ett torrt, oekat och frisk vitt vin som passar perfekt för ändamålet är:

Bubbel i soppa!

Oftast krävs det bara en liten del vin i maten och ska du då dricka vitt vin till själva rätten är det lämpligt att använda samma flaska. Skulle vinet du valt att dricka ha lite intrigerade fattoner kan du fortfarande använda det i matlagningen. Men undvik dom allt för hårt rostade vinerna.

Sött bubbel i desserter!

norfnrekjfnerkf

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

vin till påskmaten

Vin till påskbordet!

Påskmat - några tänker lamm, alla tänker ägg, barnen tänker godis och andra koncentrerar sig på lax och sill. Men vilka…

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer