Vitt vin i matlagning

En skvätt vin i maten är ett gammalt vedertaget knep för att lyfta rättens smaker. Vinet bidrar framförallt med syra till din rätt vilket behövs för en balanserad maträtt. Men vilket vitvin ska man då använda i sin matlagning? Här är våra bästa tips!

vitt vin i matlagning (1)

Torrt, friskt och oekat vitt vin i maten

En balanserat rätt behöver som sagt syra, vilket en skvätt vin bidrar med om du väljer ett friskt och torrt vin utan så mycket fatkarraktär.

Ett torrt, oekat och frisk vitt vin som passar perfekt för ändamålet är:

Bubbel i soppa!

Crème Ninon den klassiska gröna ärtsoppan ska avnjutas med en skvätt champagne. Lyxigt, bubbligt och fräscht. Prova eleganta:

Sött bubbel i desserter!

En kula sorbet toppat med fruktigt bubbel är en mycket enkel och mycket festlig dessert att avsluta brakmiddagen med. Testa till exempel:

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer