Boira’ Organic Sangiovese

Boira’ Sangiovese, storsäljare i 20 år - nu i större format! Ett ekologiskt vin tillverkat på Italiens stolthet Sangiovese.

189 kr

Köp på Systembolaget

Full Pott! 5 av 5! "Ett gott vin helt enkelt och värt varenda krona!"

- Boxtoppen sep 2023

Boira’ Organic Sangiovese

Ekologiskt allroundvin från Italien i ny förpackning – pouch på 1,5 liter. Den nya förpackningen motsvarar volymen av 2 flaskor! Perfekt för dig som letar efter ett vin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen.

Boira’ är ett hyllat klassikervin från älskade Italien som är gjort på den berömda druvan Sangiovese, en druva som för många blivit synonymt med Italien och som skapar några av världens bästa viner.

Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, de är pålitliga och passar lika bra att avnjutas som sällskapsvin som till mat. Servera gärna Boira’ till pizza, pasta, ostar eller en väldigt traditionell husmanskost som köttbullar. Boira’ har legat på ekfat i 4 månader och bjuder oss på ett fruktigt vin med karaktär och smak av solmogna körsbär, örter, choklad och vanilj. Häll gärna upp vinet på karaff innan servering. Du behöver inte oroa dig för att vinet blir dåligt, en öppnad pouch håller sig flera veckor i kylskåpet vilket gör att du kan ta ett glas utan att resten blir dåligt

Om vin på pouch
Förpackningen pouch är ett annat namn för en påse utrustad med bärhandtag och tappkran.

*Pouchen eller Påsen är en förpackning med lägre klimatpåverkan än den traditionella glasflaskan.*På Systembolaget är förpackningen Pouch märkt med Lägre klimatavtryck.*Till skillnad från glasflaskan ger förpackningen lättare transporter och det går dessutom åt mindre energi vid tillverkning, även om man vid glasförpackningar använder återvunnet glas. *Av Systembolagets totala klimatpåverkan står dryckernas förpackningar för en tredjedel.

*Källa https://www.systembolaget.se/hallbarhet/klimatsmartare/

Förpackningen bjuder också på många andra fördelar, lätt att bära och lätt att platta till innan man åker till återvinningsstationen.

Vinet har lovordats av vinskribenter både i Sverige och internationellt och dessutom tilldelats DUBBLA GULD av Gilbert & Gaillard.

FULL POTT! 5 av 5! – Boxtoppen augusti 2023

FYND! Expressen, Allt om Vin augusti-23

”Ett gott vin helt enkelt och värt varenda krona!” – Boxtoppen sep-23

”Det är ett utmärkt exemplar på varför vi älskar sangiovese-druvan…” – Boxtoppen sep-23

DOUBLE GOLD MEDAL – International Challenge 2023 Gilbert & Gaillard

91 POINTS – International Challenge 2023 Gilbert & Gaillard

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 50552
Pris 189 kr
Storlek 1500 ml
Alkoholhalt 13 %
Sockerhalt 0,3 g/l
Årgång 2022
Druvor sangiovese
Producent Cantine Volpi
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer

Viner som liknar Boira’ Organic Sangiovese