Ecologica Shiraz Malbec

79 kr

Köp på Systembolaget

Ecologica Shiraz Malbec

Ett verkligt allroundvin med sin bäriga och kryddig smak med inslag av mörka bär, viol och vanilj. Både ekologiskt och rättvisemärkt. Ecologica Shiraz Malbec passar utmärkt till buffémat, vegetariska rätter, kött och kraftigare ostar.

Druvorna till detta vin kommer från vingårdar mellan 1000 och 1300 meters höjd. Odling och produktion är certifierade av KRAV’s samarbetspartner ARGENCERT.

La Riojana är ett kooperativ bildat år 1940 bestående av 500 medlemmar. La Riojana är en av de största producenterna av vin i Argentina och har specialiserat sig på ekologisk vinodling. De producerar över 2 miljoner liter ekologiskt vin per år. Klimatet är ypperligt för odling av ekologiska druvor.

Famatina Valley, en av Argentinas bäst bevarade hemligheter, är i sig ett naturlig vinodlingsparadis med sandig lerjord, alluvial jord, vingårdar på hög höjd (som sträcker sig från 900 till 1400 meter över havet) som gynnas av en kombination av strålande solsken, varma dagar, kalla nätter och mycket låg nederbörd som sällan överstiger 180 mm per år. Den nord-sydliga riktningen i dalen, flankerad av Famatina bergen i väster och Sierra de Velazco i öster, ger vingårdarna utmärkta odlingsförhållanden. De torra, soliga förhållanden ger naturligt friska druvor och är idealiska för ekologisk odling.

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 2463
Pris 79 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13 %
Sockerhalt 0,6 g/l
Årgång 2023
Druvor Malbec, Shiraz
Producent La Riojana
Importör Giertz Vinimport

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer