Feuerheerd’s Vintage 2003

1500 flaskor av Feuerheerd’s Vintage Port 2003 – ett exklusivt tillfälligt släpp!

404 kr

Köp på Systembolaget

Feuerheerd’s Vintage 2003

Ett exklusivt släpp i Systembolagets beställningssortiment på totalt 1500 flaskor!

Feuerheerd’s, känt för sina historiska och exklusiva portviner, finns i en begränsad upplaga av deras Vintage Port från 2003.

En utmärkande årgång i Porto deklareras som ”Vintageport” och Feuerheerd’s Vintage 2003 är resultatet av ett mycket speciellt år med särskilt gynnsam skörd, det vill säga en riktigt bra årgång. En Vintageport buteljeras efter två år på ekfat och behöver därefter mogna i minst 10-15 år på flaska. Vinmakaren bakom detta portvin är Álvaro van Zeller och innan buteljering har Feurheerd’s Vintage Port lagrats i två och ett halvt år på ekfat vilket ger en fördjupad och komplex smak. Resultatet är ett fylligt och nyanserat portvin med mogna frukter och subtila inslag av kryddor.

Feuerheerd’s Vintage 2003 bjuder på toner av katrinplommon, lakrits, dadlar, nötter, svartpeppar, torkade körsbär och tobak. Den djupa färgen förutspår en lagring på flaska av enastående kvalitet. Kan drickas nu men rekommenderar för den som har tålamod, att vänta minst 10 år till för att få avnjuta en vintageport av sin fulla potential.

Servera vid 18 °C och matcha gärna med desserter som vällagrade ostar eller bakverk tillsammans med choklad och mörka bär.

Vinet är tillverkat av utvalda druvor från Torto Valley i Douro Superior i hjärtat av Dourodalen och är gjort på en så kallad field blend av Touriga nacional, Touriga franca, Tinto cão och Vinhas velhas. En field blend är vin gjort av olika druvor som växer tillsammans i vingården samt plockas och jäses ihop samtidigt – en sällsynt sammansättning som ger vinet dess distinkta smakprofil.

Flaskorna som alla är handmålade, bör förvaras horisontellt för att bilda en sedimentering och därefter dekanteras försiktigt efter att ha fått stå upprätt i några timmar. Servera och njut!

Smakprofil
Sötma
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 93192
Pris 404 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 20 %
Sockerhalt 9,6 g/l
Druvor Tinto cão, Touriga franca, touriga nacional, vinhas velhas
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer

Viner som liknar Feuerheerd’s Vintage 2003