Herdade dos Lagos Carapeto

Fruktigt, kryddigt och kraftfullt rött vin från Portugal. Perfekt till grillad biff med rostad potatis och vitlökssmör eller till en smakrik pasta!

149 kr

Köp på Systembolaget

Herdade dos Lagos Carapeto

Upptäck det bästa av Portugals vintradition i Herdade dos Lagos Carapeto, där varje flaska är en berättelse om kärlek till jorden och en hyllning till den enastående portugisiska smaken.

Portugal är ett spännande vinland att upptäcka och det är inte konstigt att fler vinkonsumenter väljer viner från Portugal. Här produceras moderna viner med både fyllighet, generositet och fruktighet.

Herdade dos Lagos Carapeto är ett kraftfullt rött vin med nyanserad, fruktig och kryddig karaktär. Vinet har inslag av fat och bjuder på toner av björnbär, blåbär, viol, rosmarin, lakrits, svartpeppar och vanilj.

Denna portugisiska pärla innehåller en härlig blend av de typiska portugisiska druvorna tinta caiada, petit syrah, alicante bouschet och touriga nacional. Druvorna till vinet odlades i Alentejano-regionen, beläget i södra delen av Portugal, nära gränsen till Spanien. Regionen tillhör en av de 14 Vino Regional-regionerna i Portugal.

Kombinera gärna vinet med smakrika rätter som lamm och ostgratinerad potatisgratäng eller gräddig pasta. Vinet passar också perfekt till grillat kött då grillytan gifter sig väl med fylliga, fruktiga och fatlagrade viner som detta. Vad sägs om grillad ryggbiff med rostad potatis och smörbearnaise!

Efter åtta månader av lagring, varav 90% i rostfria ståltankar och 10% på franska ekfat, buteljeras varje flaska med omsorg och precision.

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 2848
Pris 149 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 14 %
Sockerhalt 0,3 g/l
Årgång 2022
Druvor Alicante bouschet, petit syrah, Syrah, tinta caiada, touriga nacional
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer

Viner som liknar Herdade dos Lagos Carapeto