La Vecchia Via

Upptäck årgångsvin från 2016 för endast 99 kr. La Vecchia Via - en 8-årig Barbera från Piemonte!

99 kr

Köp på Systembolaget

90pts

- Luca Maroni juli 2023

La Vecchia Via

Upptäck årgångsvinet La Vecchia Via från 2016! Vi är så glada att det äntligen finns tillgängligt på den svenska marknaden.

Endast 99 kr
La Vecchia Via ”The Old Way” bjuder på ett årgångsvin för 99 kr. Nu är det möjligt att avnjuta ett piggt och fräscht årgångsvin från populära Piemonte på ett tillgängligt sätt och dessutom till ett plånboksvänligt pris!

Servera till en krämig carbonara med mycket parmesan
La Vecchia Via 2016 är ett medelfylligt vin med mjuk strävhet, elegant syra och lång eftersmak som bjuder på toner av vilda hallon, nypon, rosor och rostade toner av kaffe och choklad. Ett spännande vin att njuta av direkt, ge bort i present eller spara på i ytterligare några år. Häll upp ett glas till en krämig carbonara med mycket parmesan, till pizzan eller varför inte till lite tryffelchips och chark. Låt den tidlösa flaskan pryda middagsbordet och imponera på gästerna både smak- och stilmässigt!

Bakom hantverket står producenten Dezzani, en ikonisk producent från Piemonte som tillsammans med en av sina odlare haft vinet sparat i väntan på rätt tillfälle.

Barbera ansågs länge vara en inhemsk skatt och har sedan urminnestider kallats – det italienska folkets vin. Druvorna till vinet har växt på de bästa vingårdslägena i en idyllisk miljö och det sägs att de bästa barbera-vinerna kommer från just Asti. Med druvor plockade med stor respekt utvecklades ett vin som påminner om det förflutna men fortfarande med en intakt friskhet och en kryddig komplexitet skapad av den långa lagringen!

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 59891
Pris 99 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 14 %
Sockerhalt 0,7 g/l
Årgång 2016
Druvor Barbera
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer