Land of Wonders

Land of Wonders

Fruktigt och kryddigt rött vin med en matvänlig och mångsidig smakprofil.

120 kr

Köp på Systembolaget

Ett vin med bra drag i frukten och hjärtat på rätt ställe!

- Hello Winelovers oktober-23

Upptäck Land of Wonders från magiska Sydafrika!

Ett spännande vin de flesta kommer att uppskatta och som tar för sig med både stil och smak.

Vinet finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

Land of Wonders är ett fruktigt och kryddigt rött vin med en smakrik och mångsidig smakprofil. Vinet går i toner av mörka körsbär, björnbär, viol, lakrits och en hint av choklad i en välbalanserad stil. Vinet är Fairtrade-certifierat.

Vinet är gjort på en av vinälskarnas mest traditionella favoritdruvor – Syrah som har kommit att blivit en av Sydafrikas mest framstående och populära druvsorter. Syrah-vinerna från Sydafrika kännetecknas av en smakrik och kraftfull karaktär och har en tendens att åldras väl. Vinet är gott att dricka nu med inbjudande fin fruktighet men utvecklas också väl några år i flaska.

Land of Wonders passar ihop med många olika typer av maträtter, vilket gör det till ett utmärkt val för både vardagsmiddagar och festligare tillfällen. Servera gärna till en krämig svamppasta, en kryddig köttbit eller en ostbricka med hårdostar som cheddar och pecorino.

Land of Wonders stödjer Wildhood Foundation

Land of Wonders är ett samarbete mellan Iconic Wines och organisationen Wildhood som tillsammans delar passionen för naturens skönheter. För varje såld flaska doneras 10 kr till Wildhood Foundation för skydd av hotade djurarter och vildmarksområden i södra Afrika!

Wildhood Foundation är en insamlingsstiftelse som grundades 2016 med syfte att skydda vilda djur mot tjuvjakt och illegal handel. Insamlingen går till utvalda lokala insatser som på plats i några av södra Afrikas mest drabbade områden försvarar de vilda djuren och deras miljöer.

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 52348
Pris 120 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13 %
Årgång 2023
Druvor Syrah
Producent Iconic Wines
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

vin till påskmaten

Vin till påskbordet!

Påskmat - några tänker lamm, alla tänker ägg, barnen tänker godis och andra koncentrerar sig på lax och sill. Men vilka…

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

Viner som liknar Land of Wonders