Lisa-Spumante-Mousserande

Lisa 1503 Spumante

Charmigt mousserande vin med sprudlande karaktär och stor mousse.

79 kr

Köp på Systembolaget

Trivsam och fruktig italiensk spumante

Italien levererar några av de mest populära mousserande vinerna i världen, inte minst på druvan glera som vi känner från kioskvältaren Prosecco. Här har vi just druvan glera i glaset men den har inte växt i det begränsade området Prosecco och heter därför istället spumante, som betyder just mousserande vin. Druvan är alltid trivsam i dessa sammanhang och ger vinerna en flirtig och lättigenkännlig karaktär av päron, melon samt en syra som balanserar upp all den härliga, söta frukten.

Lisa 1503 är ett charmigt mousserande vin med sprudlande karaktär och stor mousse. Doften är inbjudande med både finstämda stråk av mandelblom samt pärongodis, honungsmelon, krusbär och solmogen citron, vit persika och lime. Bubblorna är många och glättiga, syran är i fin balans och avslutet bjuder en uppstramande skalbeska och lite toner av vingummi. Lättsamt och friskt vin perfekt att njuta kallt som svalkande aperitif men även en hit till sushi, tapas, chiliheta vegetariska vårrullar med mangosås, krabba med sötsyrlig dippsås, fisktacos eller en bit pocherad hälleflundra serverad med en fräsch fänkålssallad med tärnat äpple och dill dressad i olivolja och pressad lime.

Smakprofil
Sötma
Syra
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 51491
Pris 79 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 10 %
Druvor Glera
Producent Oenoforos AB
Importör Oenoforos AB

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer