Meukow VSOP Superior

Stabil allroundcognac av klassiskt snitt med gott om vanilj, smörkola, kokos, och torkade apelsinskal. Väldigt söt mot tungan med sirap och farin, men också aningen sötlakrits. Serveras rumstempererad som avec.

479 kr

Köp på Systembolaget

Meukow VSOP Superior

Elegant VSOP av klassiskt snitt med anor tillbaka till 1800-talet.

Stabil allroundcognac av klassiskt snitt med gott om vanilj, smörkola, kokos, och torkade apelsinskal. Väldigt söt mot tungan med sirap och farin, men också aningen sötlakrits. Serveras rumstempererad som avec.

VSOP står för att cognacen har lagrats minst 4 år på ekfat.

Om Cognac Meukow
Bröderna Meukow anlände från Ryssland till byn Cognac på 1850-talet med uppdrag av Tsar Alexander III att säkerställa leveransen av högklassig cognac till det ryska hovet. Efter flertalet resor beslutade sig bröderna för att slå rot i Cognac och bildade år 1862 företaget Meukow. Sedan 1979 ägs Meukow av familjeföretaget Compagnie de Guyenne.

Om Cognac, Frankrike
Regionen Cognac ligger i västra Frankrike, norr om Bordeaux och är indelad i sex distrikt: Grande Champagne, Petite Champagne, Borderies, Fin Bois, Bon Bois och Bois Ordinaires.

Destillat av åtta olika druvsorter är tillåtna när man tillverkar cognac. Tre av dem får användas obegränsat, Ugni Blanc som är den vanligaste druvan, Folle-Blanche samt Colombard. De övriga fem druvsorterna får utgöra högst tio procent av den slutliga drycken. Utrustning och metod måste vara de klassiska, d.v.s. som man framställde cognac på 1500-talet. Drycken ska sedan lagras på franska ekfat vilka ger cognacen dess specifika smak, färg och karaktär. Eken måste vara mellan 70-150 år gammal. För att få kallas cognac måste drycken lagras minst 2,5 år enligt lag, men det är först efter fyra till fem år som cognacen har hunnit utvecklats och blivit god.

Produktinfo
Artikelnummer 70366
Pris 479 kr
Storlek 700 ml
Alkoholhalt 40 %
Sockerhalt 1,5 g/l
Producent Cognac Meukow
Importör Morningstar Brands

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer

Viner som liknar Meukow VSOP Superior