Seméli Feast Moschofilero

Fruktigt och friskt vitt vin från Grekland. Perfekt till traditionella grekiska rätter, fisk- och skaldjur, sallader och buffémat.

119 kr

Köp på Systembolaget

Seméli Feast Moschofilero

Seméli Feast är ett fruktigt grekiskt vitt vin gjord på den inhemska druvan Moschofilero. Med blommiga toner och en ungdomlig, frisk karaktär, erbjuder detta vin inslag av gula päron, krusbär, fläder, mandel, persika och lime.

Vinets friska karaktär gör det perfekt att servera vid 8-10°C till traditionella grekiska rätter, fisk- och skaldjur, pasta, grönsaker och olivolja. Prova det gärna med souvlaki, grekisk potatis och tzatziki eller till en grekisk grönsaksgratäng med fetaost, färska örter och nybakt baguette.

Vinet kommer från Peloponnesos-halvön, väster om Aten, förbundet med det grekiska fastlandet via det smala Korintiska näset. Området har ett medelhavsklimat med varma, soliga somrar och korta, milda vintrar. Det soliga klimatet och den unika terroiren på hög höjd skapar perfekta förutsättningar för druvorna, som får en utmärkt mognad med bibehållen syra och fullt utvecklade smaker.

Upptäck Seméli Wines och njut av det bästa från grekisk vinmakarkonst.

Smakprofil
Sötma
Syra
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 2787
Pris 119 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 12,5 %
Sockerhalt 0,3 g/l
Årgång 2023
Druvor Moschofilero
Producent Semeli Wines
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer

Viner som liknar Seméli Feast Moschofilero