Lagringsviner

Vi har valt ut 3 viner med attribut att klara en längre tid i källaren.

vin att lagra

Att lagra viner är kul och kan ge stor utdelning i doft och smak. Druvsort och stil av vin styr lagringstiden men gemensamt är att integrering sker och egenskaperna smälter ihop och hittar balans. Parametrar i vinet som ska samspela är exempelvis syra, frukt och tanniner. Utanför flaskan gäller korrekta temperaturer, friktionsfria miljöer och mörkerläggning.

Här är våra tips på viner att lagra:

Här hittar du fina pinot noir toner från Tyskland. Bäraromer tillsammans med hallon, smultron, lingon och röda vinbär som kompletteras med kryddiga toner av nejlika, sandelträ och färska örter. Kan lagras från nu till 2031. Här kan du köpa vinet:

En klassisk chardonnay med nyanserade toner och fruktig doft med toner av fräsch citrus, gula plommon, äpplen, stenfrukt. Kan lagras i upp till fyra år. Här hittar du vinet:

Här hittar vi inbjudande dofter av körsbär, nypon, viol, fat och kryddor. Lagra i 2-4 år. Beställ här:

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer