
Tävling – vinn en Hibachi-grill
Börja prenumerera på Vinklubbens nyhetsbrev och du kan vinna en japansk Hibachi-grill.
Att lagra viner är kul och kan ge stor utdelning i doft och smak. Druvsort och stil av vin styr lagringstiden men gemensamt är att integrering sker och egenskaperna smälter ihop och hittar balans. Parametrar i vinet som ska samspela är exempelvis syra, frukt och tanniner. Utanför flaskan gäller korrekta temperaturer, friktionsfria miljöer och mörkerläggning.
Här är våra tips på viner att lagra:
Imponerande nyheter från Côtes-du-Rhône. Rött vin gjort på 50 år gamla vinstockar. Vinet har djup, rik och komplex smak – men går jättefint att lagra i upp till 10 år.
En klassisk chardonnay med nyanserade toner och fruktig doft med toner av fräsch citrus, gula plommon, äpplen, stenfrukt. Kan lagras i upp till fyra år. Här hittar du vinet:
Den tunnskaliga druvan nebbiolo utvecklas fint på flaskan! Här hittar vi inbjudande dofter av körsbär, nypon, viol, fat och kryddor. Lagra i 2-4 år. Beställ här:
Vill du hällre prova ett färdiglagrat vin? Då är denna Bordeaux ett ypperligt val. I hela 13 år har den legat till sig och bjuder nu på mjuka, fruktiga toner:
Börja prenumerera på Vinklubbens nyhetsbrev och du kan vinna en japansk Hibachi-grill.
En oöppnad flaska med rosévin - så här vet du om den är drickbar!
Läs mer om årets bästa roséviner enligt vinexperterna och hitta din favorit!