Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Kryddiga korvar, sotade grönsaker, saftiga biffar och färsk fisk. Här kommer tips på trevliga och ytterst användbara grillviner!

Till den grillade laxen är det här chardonnayvinet en given följeslagare. Vinet bjuder på en fyllig och smörig karaktär som passar utmärkt till den feta fiskens struktur. I vinet hittar vi en tydlig fatkaraktär som går särskilt bra ihop med laxens grillade ton.

Till grillad kyckling är det här vinet en utmärkt partner. Vinet bjuder på en lite lättare kropp vilket passar fint till kycklingens kött. Vinets fattoner flirtar med köttets sotade ton från grillen.

Till en rustik köttbit är det här vinet det självklara valet. Det här vinet visar muskler i såväl struktur som i frukt och smakrikedom.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer