Vitt vin i matlagning

En skvätt vin i maten är ett gammalt vedertaget knep för att lyfta rättens smaker. Vinet bidrar framförallt med syra till din rätt vilket behövs för en balanserad maträtt. Här är våra bästa tips!

vitt vin i matlagning (1)

Krämiga såser

Ska du bjuda på skaldjur, krämiga såser eller vitvinsås? Då är friskt och fruktigt svaret.

Kallt ute – varmt inne

Är det dags för mustiga grytor och rätter med djupa smaker?

Vin i risotto?

Välj ett lätt och friskt vin i risotto eller som bas i vitvinssås.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Bubblande tips till snittar & plock

Bubbeltips till säsongens snittar & plock

Läs mer

Bubbel under 100

Här tipsar vi om fruktiga bubblande viner under 100-lappen

Läs mer

Tävla om ett presentkort

Vi vill gärna skicka vintips till dig även som SMS. Uppdatera dina uppgifter och ha chansen att vinna ett presentkort…

Läs mer

Casa Capriolo - Sveriges bäst prisatta Chianti. 1L för 99 kr
99 kr