Vitt vin i matlagning

En skvätt vin i maten är ett gammalt vedertaget knep för att lyfta rättens smaker. Vinet bidrar framförallt med syra till din rätt vilket behövs för en balanserad maträtt. Här är våra bästa tips!

vitt vin i matlagning (1)

Krämiga såser

Ska du bjuda på skaldjur, krämiga såser eller vitvinsås? Då är friskt och fruktigt svaret.

Kallt ute – varmt inne

Är det dags för mustiga grytor och rätter med djupa smaker?

Vin i risotto?

Välj ett lätt och friskt vin i risotto eller som bas i vitvinssås.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Vinkällan kurs

Tävla om en exklusiv vinkurs

I samarbete med Vinkällaren tävlar vi ut en exklusiv vinkurs – den perfekta upplevelsen för dig som vill fördjupa dig…

Läs mer

två pumpor

5 tips för en lyckad halloweenfest

Höstens största högtid närmar sig i takt med att kvällarna blir mörkare och träden rödare. Halloween har seglat upp till…

Läs mer

rödvinsglas2

5 prissänkta rödviner

Rödvinssäsongen är här! Vi passar därför på att tipsa om fem stycken röda viner som just prissänkts. Servera till långkoket…

Läs mer