G.D. Vajra Langhe Rosso

G.D. Vajra Langhe Rosso är ett elegant rött gjort på populära Piemonte-druvor och passar bland annat till smakrik bolognese

119 kr

Köp på Systembolaget

Langhe Rosso består av klassiska ursprungstypiska druvsorter. Vinet ger en fin introduktion till Piemonte-regionen och är perfekt till det italienska kökets smakrikedom.

- Aldo Vajra

G.D. Vajra Langhe Rosso

Legendariska G.D. Vajra lanserar Langhe Rosso till fyndpris!

Nu lanserar den välrenommerade Barolo-producenten G.D. Vajra ett elegant och matvänligt rött vin från Langhe DOC gjort på de fantastiska druvorna nebbiolo, barbera och dolcetto!
Vinet är gjort på utvalda druvor av nebbiolo, barbera och dolcetto. Smaken är medellfyllig och fruktig med inslag av mörka bär, körsbär, viol och rosor. Servera vinet vid 16–18 grader till grillad flankstek med sparris och dragonsmör, klassisk bolognese på långkokt högrev, eller till italienska lagrade ostar. Vinet finns tillgängligt i många Systembolagsbutiker och går annars att enkelt beställa till din närmsta butik.

Flerfaldigt hyllad producent från Barolo

G.D. Vajra är ett familjeägt vinhus, beläget i vackra Piemonte i norra Italien. De är flerfaldigt hyllade för sina fantastiska Barolo-viner från några av områdets bästa vingårdar.
I Langhe Rosso finner du ett otroligt vin till fyndpris, utmärkt till både vardag och fest. Det finns en anledning till att svenska folket älskar italienska viner, då detta klassiska vinland erbjuder mycket vin för pengarna – både till smak och kvalitet.

”Langhe Rosso består av våra klassiska ursprungstypiska druvsorter. Vinet ger en fin introduktion till Piemonte-regionen och är perfekt till det italienska kökets smakrikedom.” – Aldo Vajra.

Sedan 1971 har G.D. Vajra varit pionjärer inom hållbar odling i Barolo, tack vare Aldo Vairas stora passion och respekt för naturen. Han skapar eleganta och generösa viner genom att använda sig av varsamma framställningsmetoder, och omsorgen om områdets biologiska mångfald visar sig tydligt i vinernas höga kvalitet. Idag drivs G.D. Vajra som ett familjeföretag, bestående av Aldo tillsammans med sin fru Milena och deras tre barn Guiseppe, Francesca och Isidoro.

Smakprofil
Sötma
Syra
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 73279
Pris 119 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13,5 %
Sockerhalt 0,3 g/l
Årgång 2021
Druvor Barbera, Dolcetto, Nebbiolo
Producent G.D. Vajra
Importör Morningstar Brands

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer