Il Barone Organic Rosé

205 kr

Köp på Systembolaget

Il Barone Organic Rosé

Il Barone Organic Rosé är ett ekologiskt rosévin på bag-in-box från Spanien. De smakrika druvorna bakom vinet är garnacha och tempranillo som är klassiska druvor i roséviner och som odlas på den spanska högplatån. Ett rosé på box som erbjuder fruktiga, ungdomliga och friska smaker med inslag av jordgubbar, hallon och smultron. Precis så som ett rosévin ska smaka.

De uppskattade vinerna från varumärket Il Barone är framtagna i nära samarbete mellan ViniMundi och lokala vinodlare i ett antal olika vinregioner. Ambitionen är att varje vin, vare sig det är rött, vitt, rosé eller cava, ska erbjuda bästa möjliga kvalitet utan att behöva kosta mer än nödvändigt. Il Barone Organic Rosé är dessutom ekologiskt odlat, vilket innebär att druvorna till vinet är 100% obesprutade, odlade i endast naturgödslad jord och uppfyller de ekologiska kraven som gäller för vinframställningen.

Il Barone Organic Rosé är ett boxvin som fungerar bra tillsammans med mat, men fungerar även utmärkt på egen hand. Exempelvis till rätter till rätter på fisk, lättare kött eller skaldjur. Varför inte en fläskfilé med ugnsbakad klyftpotatis och en härlig sås? Eller till en fin bit stekt eller grillad lax? Servera vid cirka 8°-12° C. Il Barone, ett säkert kort och ett vin för alla tillfällen, helt enkelt.

Smakprofil
Sötma
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 74920
Pris 205 kr
Storlek 3000 ml
Alkoholhalt 11,5 %
Sockerhalt 0,6 g/l
Årgång 2023
Druvor Garnacha, Tempranillo
Producent ViniMundi
Importör The Wine Team

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer