Il Grande Originale_v04

Il Grande Originale

Upptäck Italien i varje klunk!

89 kr

Köp på Systembolaget

Sällan skådar vi sådana kraftfulla och balanserade viner för endast 89kr. Il Grande Originale är ett FYND!”

- Vinboxen januari-23

Il Grande Originale

Il Grande Originale – ett rött vin som är perfekt för den italienska maten!

Vinet är gjort på soltorkade druvor som både ger vinet sina typiska toner av mogen frukt och kryddighet men också en högre alkoholhalt. Vinet med sin höga alkoholhalt passar därför utmärkt till lite fetare och oljig mat då maten uppfattas som något lättare ihop med vinet – som skräddarsytt för det italienska köket!

Vinet bjuder på mörka toner av plommon, björnbär och blåbär som harmoniserar med rostade toner av mocka och vanilj. Medelfylligt och rikt med lena tanniner och en lång härlig finish.

Il Grande Originale är mycket mångsidigt. Prova matcha gärna till en krämig salsicciapasta eller en pizza bianco! Eller varför inte servera som en Apertivo? Duka upp dina favoriter och häll upp vinet i glaset – inget slår väl det italienska sättet att umgås!

Det är inte svårt att förstå varför svenska folket älskar italienska viner. Il Grande Originale hyllar den stolta traditionen kring vinproduktionen och dess förmåga att komplettera italiensk mat. Upptäck Italien i varje klunk!

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 71255
Pris 89 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 15 %
Sockerhalt 1,5 g/l
Importör Iconic Wines

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

vin till påskmaten

Vin till påskbordet!

Påskmat - några tänker lamm, alla tänker ägg, barnen tänker godis och andra koncentrerar sig på lax och sill. Men vilka…

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

Viner som liknar Il Grande Originale