Periquita Reserva BIB

"Egentligen den enda röda box man behöver!"

269 kr

Köp på Systembolaget

Periquita Reserva BIB

”Kanonvän till grillen”

Periquita Reserva box är ett urmärkt val för dig som letar efter ett riktigt mustigt rödvin. Smaken är kryddig och mycket fruktig med härlig fatkaraktär och inslag av plommon, körsbär, kakao, mynta och vanilj.

”Periquita Reserva är en favorit i sammanhanget som tillhör den absoluta boxtoppen! Saftiga bigarråer, kryddskåp, mörk choklad och en fin rostad ton från fatlagring och matvänliga struktur ger högsta möjliga betyg. Egentligen den enda röda box man behöver!”
– Hello Winelovers, juni 2024

Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött. Testa till exempel vårt goda recept på grillad entrecôte, sparris, ädelostgratinerad potatisgratäng och vitlökssmör. Vinets generöst fruktiga inslag går fint ihop med den salta ädelosten i gratängen medan vinets rustika struktur utgör en harmonisk partner till den fylliga rätten.

Familjeföretag

José Maria da Fonseca grundade företaget redan år 1834, och det drivs fortfarande som ett familjeföretag. Vinmakare är Domingos Soares Franco som är den sjätte generationen av familjen.

”Välmatat och hederligt från klassiska Fonseca i Portugal. En kanonvän till grillen, vinet bjuder på hallon, mogna jordgubbar, plommon och torkade örter.”
– Aftonbladet, augusti 2023

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 2560
Pris 269 kr
Storlek 3000 ml
Alkoholhalt 13 %
Sockerhalt 7 g/l
Årgång 2022
Druvor Castelão, touriga francesa, touriga nacional
Producent José Maria da Fonseca
Importör Morningstar Brands

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer

Viner som liknar Periquita Reserva BIB