Pitch Algarve Reserva

Prisbelönta Pitch Algarve Reserva i Sverige, ett elegant, fylligt och mycket smakrikt vin från Portugals älskade Algarvekust.

89 kr

Köp på Systembolaget

Det här vinet är gjort på våra främsta regionala druvor och har lagrats på våra finaste ekfat för att uppnå den perfekta smakupplevelsen. Elegans, livlighet och harmoni var ledorden.

- Manuel Lopo de Carvalho

Pitch Algarve Reserva

Prisbelönta Pitch Algarve Reserva ett elegant, fylligt och mycket smakrikt vin från Portugals älskade Algarvekust. Viner som kommer från Vinho regional Algarve karakteriseras av fylliga, välbalanserade, fruktiga och kryddiga viner. Och Pitch är verkligen inget undantag – vinet har redan fått dubbelguld internationellt och vinmakaren Manuel Lopo de Carvalho har lyckats ta fram regionens erkända mogna röda frukt, välbalanserade syra och lena tanniner.

GULD – Mundus Vini 2023.

DUBBLA GULDMEDALJER- Gilbert & Gaillard International Challenge, 2022

”BRA KÖP” Vinbörsen, 2022

Algarve har det odlats vindruvor i tusentals år och den kustnära regionen bidrar till att Portugal trendar inom vinvärlden just nu. 3 000 soltimmar om året i kombination med ett milt medelhavsklimat precis intill Atlanten ger Algarvekusten utmärkta förutsättningar för produktionen av högkvalitativa druvor.

Pitch Algarve Reserva är gjort på en blandning av noga utvalda lokala druvsorter från området DOP Tavira med 40% Touriga Nacional 40% Syrah och 20% Alicante Bouschet. Druvorna skördades för hand mellan augusti och september 2021 och lagrades sedan på franska och amerikanska ekfat i 6 månader vilket gett vinet toner av björnbär, hallon, sötlakrits, choklad och kryddor. Serveras allra bäst till en god bit kött, vi rekommenderar porterstek med mustig sås.

Smakprofil
Sötma
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 58290
Pris 89 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 14,5 %
Sockerhalt 0,8 g/l
Årgång 2021
Druvor Alicante bouschet, Syrah, touriga nacional
Producent Casa Santos Lima
Importör Giertz Vinimport

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer