Zecci Ripasso Superiore

159 kr

Köp på Systembolaget

Zecci Ripasso Superiore

En Ripasso Superiore med extra allt!

En extra storslagen Ripasso – Zecci Ripasso Superiore! Genom att enbart välja ut de bästa druvorna från det ultimata odlingsläget i Valpolicella är detta en super-variant av en Ripasso som har fått beteckningen Superiore. Ett exklusivt rött vin helt enkelt med det stora extra i både smak och kraft!

Välrenommerade Casa Vinicola Botter grundades 1928 och är en erfaren producent som tillverkar ursprungstypiska viner med en tydlig regional karaktär. Genom att sträva efter bästa kvalitet och känna stolthet i de produkter man representerar har vinmakarna vunnit flera utmärkelser, såsom två guldmedaljer i den internationella tävlingen ”Berliner Wine Trophy 2016”, två silvermedaljer i ”Vinalies International 2017” samt en rad utmärkelser i tävlingen ”The Global Organic Masters 2017”.

Ripasso står idag för ett tillverkningssätt och indikerar även en smakstil som är väldigt uppskattad hos konsumenter som gillar eleganta och fylliga viner. När man tillverkar en Ripasso tar man de resterande torkade druvskalen från Amarone och jäser vinet en andra gång. Detta innebär att Ripasson får en mer koncentrerad och maffig smak med en högre alkoholhalt och högre syra. För Zecci Ripasso Superiore har man dessutom valt att ta druvor från odlingar på hög höjd, vilket gör att kvaliteten lyfts ytterligare.

Zecci Ripasso Superiore är ett smakrikt och fylligt, runt vin med inslag av mörk frukt, plommon och ekfat. Servera gärna till eleganta rätter av nötkött eller till vilt. Vinet går utmärkt att lagra i upp till fem år men går givetvis förträffligt bra att dricka som det är redan nu.

Smakprofil
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 74189
Pris 159 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13,5 %
Sockerhalt 0,5 g/l
Årgång 2021
Druvor Corvina, rondinella
Producent Casa Vinicola Botter
Importör The Wine Team

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer

Viner som liknar Zecci Ripasso Superiore