Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig hur du väljer rätt vin till detta italienska mästerverk - och ger dig ett gäng vintips såklart!

vin till pizza (1)

Salami-pizza

Till en pizza med salami och svamp är ett kryddigt och fruktigt rött med toner av mörka bär ett bra val. Vinets syra och kryddighet balanserar tomatsåsen och lyfter smakerna i både chark och svamp.

Saknas det något? Testa att ringla lite olivolja över pizzan – du kommer märka hur smakerna blommar upp!

Svamp och ostpizza

Det finns flera olika typer av vin som passar till vår älskade pizza. Sträva viner vill ha mycket fett och tunnskaliga blå druvor uppskattar svamp och örter. Så välj gärna den här nebbiolon till din ostiga svamppizza.

Bubbel till pizza

Vita viner och bubbel gillar ex pesto, grönsaker och skinka. En prosecco som kommer från samma land som pizzan gör jobbet.

Tungviktar-pizza

Tungviktare “läs svenskens favorit” går väl ihop med ett generöst, kryddigt och fruktigt vin. Vi tipsar om:

Barbera – säkert kort!

Vid tveksamheter välj Barbera. Barberadruvan utgör verkligen pizzavinernas ohotade konung. Denna är ett säkert kort:

Psssst….Känns det oharmoniskt? Pressa lite citron över slicen, du kommer märka skillnaden direkt.

Viner vi tror du gillar

Mer inspiration

Hibachi grill

Tävling – vinn en Hibachi-grill

Börja prenumerera på Vinklubbens nyhetsbrev och du kan vinna en japansk Hibachi-grill.

Läs mer

Rosévinets hållbarhet

Rosévinets hållbarhet oöppnad – hur länge håller det?

En oöppnad flaska med rosévin - så här vet du om den är drickbar!

Läs mer

Rosé bäst i test

Rosévin – bäst i test

Läs mer om årets bästa roséviner enligt vinexperterna och hitta din favorit!

Läs mer