
Tävling – vinn en Hibachi-grill
Börja prenumerera på Vinklubbens nyhetsbrev och du kan vinna en japansk Hibachi-grill.
En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig hur du väljer rätt vin till detta italienska mästerverk - och ger dig ett gäng vintips såklart!
Till en pizza med salami och svamp är ett kryddigt och fruktigt rött med toner av mörka bär ett bra val. Vinets syra och kryddighet balanserar tomatsåsen och lyfter smakerna i både chark och svamp.
Saknas det något? Testa att ringla lite olivolja över pizzan – du kommer märka hur smakerna blommar upp!
Det finns flera olika typer av vin som passar till vår älskade pizza. Sträva viner vill ha mycket fett och tunnskaliga blå druvor uppskattar svamp och örter. Så välj gärna den här nebbiolon till din ostiga svamppizza.
Vita viner och bubbel gillar ex pesto, grönsaker och skinka. En prosecco som kommer från samma land som pizzan gör jobbet.
Tungviktare “läs svenskens favorit” går väl ihop med ett generöst, kryddigt och fruktigt vin. Vi tipsar om:
Vid tveksamheter välj Barbera. Barberadruvan utgör verkligen pizzavinernas ohotade konung. Denna är ett säkert kort:
Psssst….Känns det oharmoniskt? Pressa lite citron över slicen, du kommer märka skillnaden direkt.
Börja prenumerera på Vinklubbens nyhetsbrev och du kan vinna en japansk Hibachi-grill.
En oöppnad flaska med rosévin - så här vet du om den är drickbar!
Läs mer om årets bästa roséviner enligt vinexperterna och hitta din favorit!