Pablo Claro Tempranillo & Petit Verdot

Vinmakaren har valt att arbeta med en unik druvsammansättning av tempranillo och petit verdot som skördats på natten och sedan fått jäsa naturligt.

59 kr

Köp på Systembolaget

Pablo Claro är vår Special Selection, vars druvor vi valt ut med största noggrannhet för att uppnå det allra bästa resultatet. Vi på Dominio de Punctum har femton års erfarenhet av ekologisk och biodynamisk odlingsteknik och driver en av Spaniens främsta ekocertifierade vingårdar.

- Ruth Fernández Cifuentes, vinmakare.

Pablo Claro Tempranillo & Petit Verdot

Nyhet! Pablo Claro är ett naturvin – en ren unik druvblend från privat vingård. Finns att enkelt beställa till din närmsta Systembolagsbutik!

Pablo Claro är ett intensivt, fruktigt och kryddigt vin med toner av björnbär, mörka körsbär, plommon, rostat kaffe och örter.

Serveringstips: Korka upp Pablo Claro vid 16–18°C till kycklingpaella, smakrika vegetariska rätter, tapas eller ett gäng härliga ostar.

Vinmakaren har valt att arbeta med en unik druvsammansättning av tempranillo och petit verdot som skördats på natten och sedan fått jäsa naturligt. Tempranillo är, som känt, en legendarisk druva från Spanien som bidrar med frukt och komplexitet. Petit verdot, med sin kryddighet och toner av mörka bär, förekommer mer i Bordeaux och odlas oftast i mindre kvantiteter. Tillsammans ger de detta intensiva, fruktiga och kryddiga vin.

På var och varannan restaurang och vinbar hittar man naturviner idag. Den här supertrendiga vinmakarfilosofin, som startade som en rebellisk rörelse av unga vinmakare i Beaujolais på 1960-talet, har sedan vuxit sig stor och tagit vinjournalister & sommelierer med storm. Från prisbelönta vinproducenten Dominio de Punctum lanseras nu Pablo Claro, ett fruktigt naturvin gjort på biodynamiskt och ekologiskt odlade druvor från ägarens privata vingård.

Guldmedalj – Gilbert & Gaillard International Challenge 2023.

Vad är ett naturvin?
Kort sammanfattat är naturviner gjorda med minimal mänsklig påverkan och med så få tillsatser som möjligt. Vinerna blir pigga och intensiva i smak – helt i harmoni med naturen. Namnet Pablo Claro är starkt knutet till familjen då det är uppkallat efter den första medlemmen i den här generationen av vingårdsägare. Det här spanska naturvinet representerar tradition och historia med moderna medel för ett hållbart jordbruk.

Smakprofil
Sötma
Syra
Strävhet
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 59612
Pris 59 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 13,5 %
Sockerhalt 0,3 g/l
Årgång 2021
Druvor Petit verdot, Tempranillo
Producent Dominio de Punctum
Importör Giertz Vinimport

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

tips roséviner

3 bästa rosévinerna i beställningssortimentet!

I Systembolagets beställningssortiment gömmer sig många rosaskimrande guldkorn. Här har vi listat 3 roséviner du inte vill missa!

Läs mer

årets bästa rosévin (1)

Bästa rosévinerna 2024

Nu när rosésäsongen åter hägrar ser vi de rosa flaskorna överallt. Uppskattningen för de skära dropparna ökar för varje säsong,…

Läs mer

vin till pizza (1)

Pizzaviner

En kombination många av oss älskar. Men hur ska man tänka när man väljer vin till pizza? Vi lär dig…

Läs mer