Villa Moncigale Provence Rosé

Ett uppfriskande och elegant vin som doftar och smakar sommar – jordgubbar, hallon, smultron, blodgrape, färska örter och persika.

139 kr

Köp på Systembolaget

Very crisp, fresh and bone-dry palate showing a rather light body with zesty-mouthwatering acidity. Midpalate is very refreshing and crisp with zesty citrus fruits and spicy notes of white peppar, dried ginger. Very clean and pure finish.

- Raimonds Tomsons, Sommelier du Monde 2023

Årgång 2022 recenseras av världens bästa sommelier – finns nu att beställa!

Läskande Provence-rosé som hyllas av världens bästa sommelier!

Villa Moncigale är ett friskt, fruktigt och läskande rosévin i specialdesignad och helt unik flaska! Lika snygg på bordet som perfekt matmatchning till fisk och skaldjur. Vinet finns att köpa i eller enkelt beställa till din närmsta Systembolagsbutik.

”FYND! Vacker utsida likväl som insida. Elegant, torr och sofistikerad Coteaux d’Aix-en-Provence med läckra toner av smultron och rosor.”
Vinguiden, mars 2023

Moncigale och vinregionen Provence levererar ett uppfriskande och elegant vin. Det både doftar och smakar sommar – tänk dig jordgubbar, hallon, smultron, blodgrape, färska örter och persika. Smakupplevelsen avslutas med en frisk syra som hänger kvar. Ett självklart vin för mingelkvällarna, eller som Eva Weckström på Vinbörsen säger – ”sååååå bra” (februari, 2023)!

Vinet har tilldelats guldmedalj av Dryckeslistan.se (vecka 9, 2023)!

Villa Moncigale kommer från Provence, som också kallas för rosévinets vagga eftersom det är en region som är starkt knuten till den rosa drycken. Roséviner från Provence anses vara de bästa i världen. Kanske är det generationer av erfarenhet eller de många smaknyanserna som gör roséviner från Provence så populära. Numera är det både go-to-drycken på franska Rivieran och många svenskars preferens när terrass-säsongen börjar.

I rosévinets vagga ligger vinhuset Moncigale som har 100-åriga anor. I nära samarbete med traktens odlare läggs stort fokus på hållbarhet och respekt för ursprunget. Innovation och tradition är det som driver Moncigale och som säkerställer en högkvalitativ vinproduktion.

Ljudet av cikador är ikoniskt för Provence, och det var när designern Eric Berthès hörde dem sjunga i vingården som han inspirerades att skapa den ikoniska flaskan för Villa Moncigale. Tittar man noga på flaskan kan man se cikadans vingar i designen.

Smakprofil
Sötma
Syra
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 59756
Pris 139 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 12,5 %
Sockerhalt 0,2 g/l
Årgång 2022
Druvor Cabernet sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah
Producent Moncigale
Importör Giertz Vinimport

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer

Viner som liknar Villa Moncigale Provence Rosé