Hunter’s Riesling

109 kr

Köp på Systembolaget

Hunter’s Riesling

Hunter’s Riesling årgång 2021 har fruktiga och mineraliska toner av passionsfrukt, lime, gröna äpplen, sten och rökig mineral. Stor, härlig fräschör med fin längd. Ditt perfekta sällskap före maten, antingen på egen hand eller till salta snacks. Vinet gör sig också fantastiskt bra till fisk, skaldjur eller ljust kött. Asiatiska smaker är en given match där de rena mineraliska tonerna och tonerna av lime och passionsfrukt gifter sig utmärkt med kryddrikedomen i det asiatiska köket. Vinet är veganvänligt och kommer i en lättare glasflaska för miljöns skull.

Druvorna i Hunter’s Riesling kommer från en vingård i Rapaura med alluvial jordmån vilket ger en fruktig och generös stil. De svala vindarna gör att syran och mineraliteten finns där vilket ger vinet grepp och fräschör i längden.

Hunter’s Wines på Nya Zeeland är producenten som med stor kunskap och lång erfarenhet satt Marlboroughs viner på kartan. Grundaren Ernie Hunter planterade sin första vingård 1979 och var då en av de första att plantera druvan som gjort regionen världskänd, sauvignon blanc. Sedan dess har Hunters viner varit både stilbildande och prisvinnande. Stilen är elegant och aromatisk, frisk och klassisk.

Smakprofil
Syra
Fyllighet
Produktinfo
Artikelnummer 2480
Pris 109 kr
Storlek 750 ml
Alkoholhalt 12,5 %
Sockerhalt 0,7 g/l
Årgång 2021
Druvor Riesling
Producent Hunter's Wines
Importör Morningstar Brands

Viner vi tror du gillar

Mer vinigt att läsa!

Sommarens bästa grillviner

Under sommaren och semestern är vi många som nästan uteslutande grillar vår mat. Finns det något mer somrigt än en…

Läs mer

Vintips – tillgängliga i de flesta butiker!

Våra 3 bästa tips på viner som du hittar på Systembolagets hyllor!

Läs mer

Sushi på fat

Vin till sushi

Sushi är en favorit för många och passar perfekt både till vardag och fest. Att hitta rätt vin till sushi…

Läs mer

Viner som liknar Hunter’s Riesling